Duits broodje worst

Onze biologische rundersaucijzen hebben extra veel smaak! Bekijk hier ook onze andere ambachtelijke vleesproducten van de Schotse Hooglander.

Dit is een recept uit Landleven Magazine nr 9 (2015), van culinair journaliste Klaske Bakker. Zij heeft dit recept speciaal ontwikkeld voor ons biologische Natuurvlees van de Schotse Hooglander.

Dit is een recept uit Landleven Magazine nr 9 (2015), van culinair journaliste Klaske Bakker. Zij heeft dit recept speciaal ontwikkeld voor ons biologische Natuurvlees van de Schotse Hooglander.

Dit heb je nodig

2 el roomboter
4 rundersaucijzen
4 harde Duitse bolletjes
200 gr zuurkool
4 el mosterd

Zo ga je te werk:

Haal de saucijzen op tijd uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur is. Dit geeft altijd het beste resultaat bij het bakken.
Smelt een klont roomboter in de pan en braad de rundersaucijzen in zo’n vijftien tot twintig minuten op een niet al te hoog vuur gaar.
Draai ze af en toe om, zodat ze mooi egaal bruin worden.
Verwarm ondertussen de zuurkool in een pannetje en giet deze goed af.
Serveer de worsten op een opengesneden hard bolletje, bedekt met zuurkool en een flinke lik mosterd.