Een stamppot zonder een kuiltje jus is natuurlijk onverdraagzaam. 

Maar van een rookworst krijg je niet veel jus, wat nu? 

Ons meest verkochte product was de afgelopen maand “Het wilde bouillon pakket”. Een perfect samengesteld pakket voor het maken van een gezonde en voedzame bouillon. 

 Ditzelfde pakket is de basis voor een overheerlijke jus. Om een heerlijke jus te maken gaat u als volgt te werk.  

Recept van Peter Spijkerman, onze contactpersoon voor de horeca, peter@biologischnatuurvlees.nl

Benodigdheden voor circa 4 porties jus (3 porties in de vriezer) 

  1. 100 gram biologische roomboter 
  2. 40 gram bloem 
  3. 40 gram tomatenpuree 
  4. 1 liter getrokken runderbouillon (zie recept website) 
  5. Scheutje balsamico 
  6. Peper en zout 

Werkwijze voor circa 4 porties jus 

  • Neem een pannetje en smelt hierin (onder zacht vuur) ongeveer 100 gram biologische roomboter. 
  • Voeg al roerend (met een garde, geen pollepel) de bloem erbij. 
  • Er ontstaat een dikke massa waarbij u snel de tomatenpuree toevoegt. 
  • Voeg in kleine hoeveelheden de bouillon erbij.  
  • Goed blijven roeren zodat er geen klontjes ontstaan. 
  • Dit laat u verder inkoken tot een halve liter heerlijke saus/jus. 
  • Eventueel op smaak brengen met een scheutje balsamico, peper en zout. 

 Bon Appetit.