Mexicaanse Chili

Dit is een recept uit Landleven Magazine nr 9 (2015), van culinair journaliste Klaske Bakker. Zij heeft dit recept speciaal ontwikkeld voor ons biologische Natuurvlees van de Schotse Hooglander.

De botten van de schenkel geven extra veel smaak. Hoe langer je deze chili laat stoven, hoe lekkerder hij wordt! Je eet ’m zo, met rijst of als vulling in een tortilla of taco.

Dit is een recept uit Landleven Magazine nr 9 (2015), van culinair journaliste Klaske Bakker. Zij heeft dit recept speciaal ontwikkeld voor ons biologische Natuurvlees van de Schotse Hooglander.

Dit heb je nodig

  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 verse rode peper
  • flinke scheut olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnzaad (gemalen)
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 blikjes (samen 800 gram) tomatenblokjes
  • 1kg runderschenkel met bot, op kamertemperatuur
  • snufje (naar smaak) zout & peper
  • 1 blik bonen bijvoorbeeld bruine of kidneybonen
  • 1 klein blikje mais

Zo ga je te werk:

  1. Maak de ui en de knoflook schoon. Snijd ze in kleine stukjes.
  2. Maak ook de peper schoon: snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd fijn.
  3. Zet een braadpan met een dikke bodem op het vuur en verwarm hier de olijfolie in.
  4. Bak de ui, de knoflook en de peper enkele minuten aan.
  5. Voeg de specerijen en de laurierblaadjes toe en bak deze ook een minuut mee.
  6. Giet er de tomatenblokjes bij. Vul één blikje met water en schenk dit er ook bij. Breng aan de kook.
  7. Wrijf ondertussen de stukken schenkel aan beide zijden in met zout en peper.
  8. Zet het vuur weer lager en leg de stukken vlees in de saus.
  9. Doe de deksel op de pan en laat de stoofpot drie tot vijf uur zachtjes garen. Dat kan op het gasfornuis met een vlamverdeler of in een voorverwarmde oven op 150 graden.
  10. Roer halverwege even om en kijk of er misschien nog een scheut water bij moet.
  11. Voeg een half uur voor serveren de afgespoelde en uitgelekte bonen en mais toe. Roer door en laat mee warmen.
  12. Serveer met een schepje dikke yoghurt en blaadjes verse koriander, als je dat lekker vindt.